Karmimy Pasją, czyli Festiwal Browarnictwa i Święto Wołowiny w Biskupcu.

Chcesz poczuć, jak smakuje pasja? Już 10 i 11 sierpnia w Biskupcu, pod hasłem „Karmimy Pasją” w samym centrum miasta na Placu Wolności odbędzie się prawdziwa uczta, której gwiazdą będzie Jej Królewska Mość – wołowina. Wydarzenie „Karmimy Pasją” to wyjątkowa okazja do zadowolenia swoich kubków smakowych oraz zgłębienia wiedzy na temat wołowiny – jednego z najzdrowszych rodzajów mięsa – oraz wyjątkowego, regionalnego, biskupieckiego trunku.

Jesteś fanem steków? A może uwielbiasz wołowinę w formie różnorodnych dań kulinarnych? Zastanawiasz się, czym jest legendarny Reuben Sandwich? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą zaproszeni Specjaliści w dziedzinie grill&bbq. Oprócz możliwości skosztowania wszystkich dań, Grill Masterzy zaprezentują pracę na różnych rodzajach sprzętów. Nie zabraknie elementów edukacyjnych oraz rozrywkowych, w tym konkursów z nagrodami. O wszystkie te atrakcje zadbają wspólnie Miasto Biskupiec oraz Mistrzowski Skład Grilla i BBQ, i ich Przyjaciele!

Aby w pełni zaspokoić kubki smakowe uczestników festiwalu, w duecie z wołowiną wystąpi również Browar Biskupiecki. Miłośnicy bursztynowego trunku będą mieli okazję skosztować m.in. klasycznego lagera, delikatnej pszenicy oraz nowofalowego styl IPA. Browar Biskupiecki to inicjatywa dwóch młodych biskupczan, Filipa i Mateusza, mająca na celu wskrzeszenie tradycji piwowarskich w rodzinnym mieście. Panowie nabywają doświadczenia, szlifując swoje umiejętności piwowarskie w zaprzyjaźnionych browarach, by w przyszłości otworzyć browar w Biskupcu.

Zapraszamy serdecznie na Plac Wolności:

10 sierpnia (sobota) godz. 15-20

11 sierpnia (niedziela) godz. 12-16