REGULAMIN STOŁÓWKI W SZKOLE PODSTAWOWEJ nr 3 w BISKUPCU

  1. Żywienie uczniów w naszej szkole odbywa się przez cały rok szkolny z wyjątkiem przerw świątecznych, ferii oraz dni wyznaczonych jako wolne od nauki.
  2. Ze stołówki szkolnej korzystają uczniowie oraz pracownicy tej szkoły.
  3. Ze stołówki korzystają uczniowie wnoszący opłaty indywidualne lub których dożywianie finansuje MOPS.
  4. Wyżej wymienieni uczniowie zapisywani są na obiady po uprzednim zgłoszeniu tego faktu właścicielowi firmy przygotowującej obiady ”P H U Krzysztof Warda”.
  1. ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY:
  2. Cena jednego obiadu ustalana jest przez właściciela firmy ”P H U Krzysztof Warda”.
  3. W roku szkolnym 2024/2025 ceny obiadów zostały ustalone na poziomie: obiad dla ucznia – 12,00 zł ,w pełnym abonamencie, jednorazowo – 15 zł,                                         osoba dorosła – 17,00 zł, w pełnym abonamencie, jednorazowo- 20 zł,

III. OPŁATY:

  1. Odpłatność za obiady dokonywana jest przez osoby chętne do korzystania wyłącznie w formie przelewów na podane konto firmy ”P H U Krzysztof Warda” PKO BP 46102036390000880201979236 w nieprzekraczalnym terminie do 15 każdego miesiąca, w którym dziecko korzysta ze stołówki.
  2. Kontakt do zapisów na obiady: Krzysztofa Warda, 606 123 661
  1. ZWROTY ZA OBIADY: Zwrot poniesionych kosztów za obiad może nastąpić z powodu choroby, wycieczki lub innych przyczyn losowych.
  2. Odpisy z obiadów zgłaszane są do p. Wardy do godziny 7:30, po tej godzinie zgłoszenie nie będzie brane pod uwagę.
  3. Powstała nadpłata będzie zaliczana na poczet opłaty na następny miesiąc. Nie ma zwrotu gotówki. 3. W miesiącu czerwcu nie ma odpisów za nieskonsumowane posiłki.
  1. WYDAWANIE POSIŁKÓW:
  2. Posiłki wydawane są w godzinach od 11:20,tylko dla uczniów kończących lekcje, I zmiana obiadowa o 12:15 – 12:30 uczniowie klasy I-IV. godzina13:15 – 13:30, uczniowie klas V-VIII.
  3. W stołówce i na tablicy ogłoszeń szkoły znajduje się jadłospis na dany tydzień przygotowany przez kierownika kuchni.
  4. Posiłki przygotowane są zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i kalkulacją kosztów.
  1. ZASADY ZACHOWANIA W STOŁÓWCE:
  2. Podczas wydawania obiadów zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom nie spożywającym posiłków.
  3. Uczniowie spożywający posiłki zajmują wyznaczone miejsce w stołówce (z zachowaniem bezpiecznej odległości), siadają klasami przy stoliku, ewentualnie razem z rodzeństwem.
  4. Podczas spożywania posiłków obowiązują zasady kulturalnego zachowania.
  5. Po spożyciu obiadu brudne naczynia należ odnieść w wyznaczone miejsce.
  6. Nad bezpieczeństwem uczniów przebywających w czasie obiadu w stołówce czuwa nauczyciel dyżurujący.
  7. Uczniowie proszeni są o jak najmniejsze marnotrawstwo otrzymanego jedzenia.

Regulamin obowiązuje od 02 września 2024 rok